FAQ

De ce sa optam pentru reprogaramea optimizarea softului din computerul motor ?

Raspunsul este simplu +30 – 35 HP si un consum mai mic.
Reprogramarea si optimizarea computerului motor ofera avantajele cresterii puterii si cuplului motor, prin urmare motorul devine mai elastic, accelereaza mai rapid de pe loc si in mers, se reduce consumul de combustibil. Folosind toata puterea masinii condusul devine o adevarata placere.

La ce masini se merita?

La masini supra alimentate cu Turbo sau Compressor deoarece inafara de combustibil se poate gestiona si aerul intrand in motor, asa se obtin cresteri de putere de peste 25 HP.

Cati cai si cuplu castig?

Castigul de putere difera in functie de masina si motorizare, poate sa fie intre 25 HP /50 Nm si 100 HP/300 Nm sau chiar peste, depinde de situatie, motorizare si de cerinte le clientului.Pentru a afla exact consulta baza de date.

Cat dureaza?

Intre 2 si 8 ore.

Se monteaza ceva pe masina?
In general nu,practic se optimizeaza softul ce contine parametrii motorului din memoria calculatorului.

Fiabilitatea motorului este compromisa?

Toate modificarile efectuate de noi sunt dezvoltate in urma unei verificari stricte si prelungite pe bancurile de proba. Dupa efectuarea dezvoltarii aplicatiile noastre sunt testate in toate conditile de utilizare pentru a garanta siguranta maxima in exploatare. Modificarile nu depasesc limitele de fiabilitatea admise de fabricant. Se poate face si o optimizare depasind limita de fiabilitate pe termen lung dar astfel de modificare nu este destinata utilizarii zi de zi. Avem ca si target principal calitatea si fiabilitatea aplicatiilor, oferam si garantam clientului final aplicatii care nu provoaca probleme in timp, asadar furnizorii nostri de software externi sunt alesi in functie de puterea lor de modificare pentru diferite marci auto.

Cand pot sa fac chiptuning?

Nu exista limita de timp,precis sau optimal. La masiniile noi recomandam modificarea masinii dupa 3000 km perioada utila pentru a „roda motorul” si a cunoaste masina mai bine.
La masiniile cu kilometraj elevat peste 250.000 tinand cont de uzura motorului recomandam doar softurile din categoria Street Optim.

In ce mod se reduce consumul?

Prin optimizare se urmareste cresterea cuplului motor la turatii joase, mentinand un stil de condus moderat (nu subturat si nici prea turat) folosind motorul la un regim de turatie mediu-joasa, consumul de carburant se reduce cu valori intre 0.2-1 lt/100km.

Cum trebuie sa ma comport la reprezentanta?

Modificarile efectuate de nou nu presupune instalarea de noi componente pe masina, se schimba doar softul de gestiune al motorului. Aplicatiile noastre sunt perfect compatibile cu aparaturile de diagnoza de la reprezentante. Foarte important aplicatiile oferite de noi NU blocheaza calculatorul masinii in cazul in care reprezentanta doreste sa actualizeze softul din ECU (problema intalnita deja cu aplicatiile de la alte firme de tuning.)

Chiptuning-Flashtuning-Obdtuning ??? …

Toate sunt la fel, s-a schimbat denumirea pentru chestie de marketing, in final se acceseaza un soft din (CIP)memoria calculatorului de injectie, soft ce raspunde de gestiunea motorului: cantitatea de injectie, timpii de injectie, limitatoare etc , optimizand, finisand(TUNING) se ajunge la cresterea de putere. De diferit difera doar metodele de accesare a softului din cip: prin demontare calculatorului sau extragerea/scrierea softului prin mufa de diagnoza.
Modificarea masinii poate sa creeze probleme la filtru de particule DPF/FAP
La modificare se tine cont de existenta filtrului de particule, softul se modifica in asa fel incat filtrul de particule sa ramana activ si regenerarea periodica sa nu fie afectata.

Ce se intampla cu softul original al masinii ?

Softul original al masinii se arhiveaza in baza noastra de date. Clientul primeste gratuit softul original pe un cd.

In caz de vanzarea masinii se poate reintroduce softul original?

Da este posibil rescrierea softului original in orice moment, pe peridoada de garantie aceasta operatiune se ofera gratuit.Daca masina a iesit din garantia de chiptuning se achita 20% din valoarea de chiptuning.

Ce se intampla daca se strica calculatorul pe timpul operatiunii de chiptuning?

Pe toata perioada operatiunii riscul defectarii calculatorului este asumat de catre noi, la nevoie se schimba calculatorul gratuit.

Cand si unde pot sa beneficez de serviciile voastre?

Recomandam o programare prealabila de minim 2 zile. La dispozitie aveti masiniile din baza de date unde se poate alege masina si accesand logoul se poate face programare.